Erasmus+ Youth Exchange „Digital You and Me”

Dezvoltarea conceptului de social media și analizarea breșelor fundamentale: O echipă de tineri a reprezentat Republica Moldova în cadrul unui proiect Erasmus +

O echipă de tineri a reprezentat Republica Moldova în cadrul proiectului Youth Exchange „Digital You and Me”. Proiectul Erasmus+ Youth Exchange „Digital You and Me” a derulat în perioada 13- 21 ianuarie în Polonia, Wisznice și a întrunit 40 de tineri din Estonia, Italia, Republica Moldova, Polonia și Federația Rusă.

Republica Moldova a fost reprezentată de 8 persoane active, care pe parcursul proiectului au beneficiat de un șir de training-uri și workshop-uri în cadrul cărora au abordat social media ca un instrument de informare și activitate atât pentru cetățeni, cât și pentru organizații non-guvernamentale.

Potrivit unuia dintre membri, Ermurachi Cristian, asemenea proiecte reprezintă o oportunitate unică pentru a beneficia de experiențe și cunoștințe noi. „În primul rând este o oportunitate de a-ți dezvolta limba engleză, aceasta fiind limba de comunicare pe durata proiectului. De asemenea, datorită diversității participanților beneficiezi de un schimb cultural, care-ți schimbă viziunea asupra multor lucruri. Tema proiectului este una absolut necesară de a fi studiată, ținând cont că astăzi, social media are un impact major asupra vieții noastre”.

O altă participantă la proiect din partea Moldovei, Andreea Bruma, spune că: „Proiectul dat a însemnat pentru mine provocare, muncă și dezvoltare interculturală. Acesta mi-a oferit amintiri care nu vor fi uitate niciodată, precum și cunoștințe dobândite prin interacțiune și schimb de informații, dar și prieteni, emoții pozitive. Apreciez munca depusă de toți organizatorii și abia aștept experiențe asemănătoare”.

De asemenea, o practică inevitabilă întâlnită în asemenea proiecte este seara culturală, unde, fiecare echipă își reprezintă țara prin metode inedite. Pentru că țin la tradițiile și valorile moldovenești, echipa Republicii Moldova au pregătit mămăligă, friptură, care a fost pe placul participanților la proiect. Tinerii nu au uitat să-i servească pe participanți cu vin de casă și să organizeze dansul tradițional moldovenesc „Băsmăluța”.

Erasmus+ este un program finanțat de Uniunea Europeană, care are scopul de a dezvolta abilitățile în domeniul educației, tineretului, sportului prin activități non-formale, precum și participarea activă a tinerilor în societate prin aplicarea bunelor practici la nivel local, național sau internațional.

About cedesmd
Project coordinator of CEDES

Comments are closed.